Обрт у случају нестанка и смрти Српкиње Ане Волш

ГС
Обрт у случају нестанка и смрти Српкиње Ане Волш

Полицајац Мајкл Проктор, кључни свједок и главни истражитељ који је прикупљао доказе против Брајана Волша, осумњиченог за убиство супруге, Београђанке Ане Волш, суспендован је због пропуста које је направио у другој истрази којом је такође руководио.

Како преносе амерички медији, суспензија човјека који је потписао кривичну пријаву против Волша за убиство супруге, која је нестала 1. јануара 2023. и њено тијело до данас није пронађено, могла би да доведе и до преиспитивања свега што је прикупио у истрази убиства Ане Волш.

Захтјев за изузеће

"Адвокат Брајана Волша најавио је да одбрана разматра да суду поднесе захтјев за изузеће инспектора Проктора, због сумње у његову пристрасност. У случају Волша то би значило да би могао да из цијелог предмета буде искључен главни истражитељ и кључни сведок против осумњиченог. Нема сумње да ће адвокати одбране суспензију искористити да дискредитују истрагу коју је водио Проктор", преносе медији и додају да се из судских списа види да је управо овај инспектор потписао кривичну пријаву за убиство Ане Волш и свој потпис ставио на прикупљене доказе, пише Курир.

Државна полиција је, како додају, разријешила Проктора дужности након што је откривено да је у случају убиства полицајца из 2022. прећутао да је био у блиским пријатељским односима с њим и његовом породицом, која му је током истраге обећавала поклоне.

Нарочито би, како додају, на случај убиства Ане Волш могло да утиче то што је у предмету убиства полицајца Проктор оспоравао гугл претрагу као доказ.

Подсјетимо, један од кључних доказа против Волша је управо претрага на интернету у којој је, како је откривено, истраживао како најбоље да уклони трагове крви, колико дуго тијело може да стоји, а да не почне да се осјећа, како да исјече тијело и слично.

"Прокторове малверзације у случају полицајца представљају разлог за забаринутост у случају Волш. Сваки доказ који је потписао биће подвргнут контроли", рекао је за америчке медији бивши државни тужилац.

У случају убиства полицајца и у случају убиства Ане Волш, суспендовани полицајац имао је исту улогу - потписивао је записнике и уручивао налоге за претрес на основу којих су прикупљани докази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана