Обрт у истрази убиства Ане Волш: ДНК траг нађен у подруму куће не припада Брајану

ГС
Обрт у истрази убиства Ане Волш: ДНК траг нађен у подруму куће не припада Брајану

КОХАСЕТ - Српкиња Ана Волш (39) нестала је у новогодишњој ноћи, из породичне куће у Кохасету код Бостона, а за њено убиство оптужен је њен супруг Брајан Волш (48), који све вријеме негира кривицу.

Сумња се да је њено тијело раскомадао и остатке ставио у најлон кесе и побацао по бостонским контејнерима и депонијама. Тијело рођене Београђанке није пронађено, али испливавају нови докази против Брајана. Посљедњи откривени доказ, међутим, могао би да баци ново свјетло на читав случај.

Према незваничним сазнањима, недавно је пронађен и послат на анализу ДНК траг у подруму породичне куће Волшових у Кохасету. Интересантно је да поменути траг не припада ни Брајану, ни Ани Волш.

Америчко тужилаштво прикупило је много доказа против Брајана Волша, па се претпоставља да имају чврст случај против супруга убијене Београђанке. Међу многобројним прикупљеним доказима је и ручна тестера, која је пронађена у контејнеру преко пута куће Брајанове мајке.

Откривене мрачне породичне тајне

Почетак суђења Брајану Волшу, које је одржано крајем априла ове године, открио је многе мрачне породичне тајне, али и могући мотив за злочин који се Брајану Волшу ставља на терет. Тужилаштву су, прије почетка суђења, недостајале двије важне ствари: прво је тијело жртве, а друго је мотив.

Мада тијело Ане Волш није пронађено, прикупљени су језиви докази који говоре шта и како се десило у подруму породичне куће у Кохасету. Истражитељи су пронашли трагове крви, али и оштећен и крвав нож у подруму, а на депонији неке Анине предмете, као и документацију и тестеру, за коју верују да је коришћена у комадању Аниног тела.

Принтскрин Аниног љубавника

Раније је саопштено да су пронађени трагови крви и ткива, али је на почетку суђења прецизирано да је на тестери за метал, коју је Брајан Волш купио 1. јануара, пронађен дјелић кости који је послат на анализу, као и узорци крвавих мрља које су пронађене у кући, али и у џипу који је користио Брајан Волш.

Тада су први пут приказани и снимци камера за видео-надзор које су снимиле Брајана како баца кесе за ђубре у контејнер, али и како у оближњем депоу купује средства за чишћење и други материјал, као што су заштитне наочаре и одијела, као и већ поменута тестера, у вриједности од 450 долара. Амбалажа од средстава за чишћење и заштитна одијела су такође пронађени. Оно што је за тужилаштво битно је што се, чини се, дошло и до могућег мотива за убиство. Како се испоставило, Брајан и његова мајка Дајана Волш, почели су да сумњају да Ана вара Брајана.

Полиција је дошла до сазнања да је Брајан принтскриновао сумњивог мушкарца са Инстаграм налога своје супруге Ане. И то није било све. Његова мајка Дајана унајмила је приватног детектива који је уходио Ану и требало да прибави доказе о њеном наводном невјерству.

Тужилаштво је у уводној ријечи изнијело и дијелове исказа бебиситерке која је критичних дана чувала тројицу синова Ане и Брајана Волша у њиховој кући. У изјави полицији, бебиситерка је рекла да је Брајан замијенио тепих на степеницама које воде у подрум, али и да је ставо браву на врата подрума.

Да тужилаштво располаже чврстим доказима, говори и одлука суда да Брајан Волш остане у притвору, без могућности кауције. Уз убиство, њега власти терете и за ометање истраге и незаконито одлагање људског тијела.

Три кључна дана

Кључни дани у животу Ане Волш, која је нестала у првим сатима 1. јануара из куће у Кохасету код Бостона, били су дефинитивно од 24. до 26. децембра прошле године, у вријеме око католичког Божића. Тих дана, њена свекрва Дајана Волш унајмила је приватног детектива. Тада је и Ана открила планове да напусти Брајана и са дјецом се пресели у Вашингтон гдје је радила.

Од мајке Миланке Љубичић тражила је 24. децембра да се спакује и сутрадан дође у Бостон. Да је Ана написала мајци због чега од ње тако изненада тражи да дође, да је којом ријечи наговијестила да има проблема, Миланка би се сигурно брзо спремила и одлетјела за Америку. Тада би, можда, све било другачије.

Објелодањено је и да је Ана Волш наводно била у вези са мушкарцем, чије име се не спомиње. Полиција је, како су пренијели амерички медији, обавила разговор са тим мушкарцем у Вашингтону 7. јануара, дан прије Брајановог хапшења. Тај мушкарац је наводно признао полицији да се “забављао” са Аном. У списима се наводи да је истражитељима рекао како је тај однос постајао све озбиљнији претходних неколико мјесеци и да су провели Дан захвалности заједно у Даблину.

Резултати истраге привтног детектива, којег је ангажовала Дајана Волш, нису саопштени јавности. Осим тога, више Аниних пријатеља потврдило је да је она планирала да се са дјецом пресели у Вашингтон, гдје је радила и била на високој позицији у послу са некретнинама. Помоћник окружног тужиоца Норфолка Грег Конор рекао је и да је Ана имала животно осигурање на износ од 2,2 милиона долара, а да је Брајан Волш једини корисник.

Брајан, коме се суђење наставља у августу, неколико дана послије Аниног нестанка, ухапшен је због ометања истраге, а претресом куће пронађен је крвави нож, док су на депонији, на којој се отпад рециклира, пронађене тестере, сјекира, као и крави пешкири и тепих са траговима људског ткива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана