Обрадор: Мексико је безбједнија земља од САД

Танјуг
Обрадор: Мексико је безбједнија земља од САД

МЕКСИКО СИТИ- Мексико је безбеднија земља од Сједињених Америчких Држава, изјавио је мексички предсjедник Андрес Мануел Лопез Обрадор, недjељама након што је отмица четворице Американаца привукла глобалну пажњу на безбjедносну кризу у тој земљи.

-Мексико је безбjеднији од Сједињених Држава. Нема проблема са безбjедним путовањем кроз Мексико. То је нешто што грађани САД такође знају, баш као и наши Мексиканци који живе у Америци - рекао је он током јутарњег брифинга за новинаре, преноси CNN.

Киднаповани Американци су почетком марта путовали у мексички погранични град Матаморос када су их напали наоружани људи за које се вjерује да су повезани са заливским картелом.

У инциденту су погинула двојица Американаца и мексички пролазник.

У петак је Министарство јавне безбjедности Тексаса савjетовало становницима да избеjгавају путовања у Мексико током проqећних распуста, наводећи као разлог ризик од насиља криминалних картела.

На питање локалног репортера о безбjедности у Мексику, Лопез Обрадор је навео популарност своје земље међу америчким туристима и исељеницима, који су се посqедњих година спустили у популарна приобална подручја, као и у Мексико Сити, да би искористили топлије време и ниже трошкове живота.

Амерички путници годишње доносе милијарде прихода за Мексико.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана