Оборено 17 дронова: Украјински напади у три руска региона

Танјуг
Foto: Мил.ру

МОСКВА - Руска противаздушна одбрана оборила је 17 украјинских беспилотних летјелица и више пројектила изнад региона Белгород, Бријанск и Курск, саопштено је данас из руског Министарства одбране. Руске снаге удбиле украјински напад изнад Крима, оборено 10 балистичких ракета СЕВАСТОПОЉ - Руске ваздухопловне снаге су у току одбиле ваздушни напад Украјине на Севастопољ, а руски системи ПВО су изнад Крима оборили 10 балистичких ракета, саопштило је Министарство одбране Русије.

Оборена су два пројектила “ХАРМ”, двије бомбе “Хамер” и двије ракете испањене из вишеракетног система (МЛРС).

''Протекле ноћи, број покушаја кијевског режима да изврши терористичке нападе коришћењем америчких оперативно-тактичких ракета АТАЦМС, француских вођених бомби ХАММЕР, америчких антирадарских ракета ХАРМ, ракета великог калибра и беспилотних летјелица типа авион заустављени су циљеви на територији Руске Федерације”, наведено је у саопштењу руског Министарства одбране.

Додато је снаге ПВО обориле су 17 украјинских дронова и 2 гранате МЛРС на небу изнад Белгородске, Брјанске и Курске области, преноси РИА Новости.

Гувернер Севастопоља Михаил Развозжајев је извјестио да су снаге противваздушне одбране обориле неколико украјинских пројектила изнад вода у близини града и у области аеродрома Белбек.

Севастопољски спасиоци угасили су пожар који је настао након пада ракета у рејону села Пољушко, али није било штете на цивилној инфраструктури. 

Крхотине су пале и на подручју Федоровске улице, али није било жртава.

Према ријечима гувернера Белгорода Вјачеслава Гладкова, током одбијања ваздушног напада на Белгород у селу Дубовое, запалила се приватна стамбена зграда услијед директног поготка гранате. 

У нападу су повријеђене две особе, тврди гувернер.

Руска агенција наводи да је украјинско гранатирање централних и пограничних регионе Русије, постало учестало, али да руске ваздухопловне снаге редовно одбијају нападе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана