Обjешена два Иранца због напада на шиитске вjернике

Танјуг
Обjешена два Иранца због напада на шиитске вjернике

ДУБАИ - У Ирану су данас погубљена два мушкарца због напада на шиитску џамију у октобру прошле године у којем је погинуло најмање 13 људи, а одговорност за напад је преузела милитантна Исламска држава, пренели су ирански државни медији.

Двојица осуђених су објешени у зору у Ширазу, јавила је иранска новинска агенција ИРНА. 

Они су на суђењу рекли да су били у контакту са Исламском државом у сусједном Авганистану и помогли да се организује напад на шиитску џамију и меморијални комплекс Шах Чераг у Ширазу, навели су ирански медији.

На снимцима објављеним на државној телевизији види се како је нападач ушао у џамију са пушком скривеном у торби, а затим почео да пуца по вјерницима који су покушали да побегну и сакрију се у ходницима. Нападач, идентификован као држављанин Таџикистана, преминуо је у болници пошто је рањен.

Исламска држава, која је раније представљала значајну безбједносну приетњу у том региону, преузимала је одговорност за нападе у Ирану, укључујући смртносни двоструки напад 2017. године када су мета били парламент и гробница оснивача Исламске Републике ајатолаха Хомеинија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана