Japan Airlines у проблему: Објављени први подаци о штети за компанију након несреће

Г.С.
Japan Airlines у проблему: Објављени први подаци о штети за компанију након несреће

ТОКИО – Представници компаније Japan Airlines су саопштили како ће због несреће која се догодила на аеродрому у Токију ова авиокомпанија имати велике губитке.

Према писању Ројтерса, званичници компаније очекују како ће губици износити више од 100 милиона долара.

Губитак авиона, према плану, биће покривен осигурањем, а Japan Airlines је нагласио како ће утицај овог догађаја на прогнозу зараде за финансијску годину тек бити утврђен.

Инспектори у Јапану започели су истрагу о утврђивању околности које су довеле до несреће на аеродрому у главном граду Јапана.

Према првим информацијама, инспектори ће се у истрази фокусирати на тренутке уласка авиона обалне страже Јапана на писту и то у моментима када је на њу слијетао путнички авион Japan Airlinesа.

Транскрипти разговора између контроле лета и пилота објављени су у сриједу те показују да је авион Japan Airlinesа добио дозволу да слети, али да је авиону обалне страже речено да дође до тачке задржавања близу писте, преноси Кликс.

Званичник јапанске комисије за цивилну авијацију рекао је новинарима да у тим транскриптима нема назнака да је авиону обалске страже одобрено да полети, пише Рojtерс.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана