Објављени нови детаљи о именима која се спомињу у Епстајновим документима

Г.С.
Објављени нови детаљи о именима која се спомињу у Епстајновим документима

ЊУЈОРК - Џефри Епстајн је први пут ухапшен 2005. године након што је оптужен да је платио 14-годишњој дјевојчици за секс. Десетине других малољетних дјевојака описале су слично сексуално злостављање у наредним годинама.

Међутим, тужиоци су на крају 2008. године дозволили финансијеру да се изјасни кривим за оптужбу која укључује једну жртву, те је одлежао 13 мјесеци. 

Овај џет-сет финансијер убио се 2019. док је чекао суђење због оптужби за трговину људима.

Документи који сада постају доступни јавности отпечаћују дио су тужбе из 2015., коју је против Максвела покренула једна од Епстајнових жртава, Вирџинија Џуфри. Она је једна од десетина жена које су тужиле Епстајна, рекавши да их је злостављао у својим домовима на Флориди, у Њујорку, на америчким Дјевичанским острвима и у Новом Мексику.

Прва група докумената открива идентитете више од 170 особа, укључујући два бивша предсједника САД и неколико водећих личности.

Недавно је објављена листа Џефрија Епстајна на којој се спомиње Бил Клинтон заједно с многим другим јавним личностима. 

Бивши амерички предсједник примијећен је како се смијеши и поздравља фанове у Мексику. 

Уочен је у Сан Мигуел де Алендеу, граду у централној мексичкој држави Гуанајуато. 

Градоначелник Маурисијо Трехо Пуреко подијелио је Клинтонову фотографију на мрежу Икс и изјавио да чак и Бил Клинтон хода мирно и сигурно улицама Сан Мигуел де Аллендеа.

Стерилни Клинтон

Млађи брат финансијера Џефрија Епстајна, Марк Епстајн, рекао је да не мисли да постоје наводне уцјене сексуалних снимака, али је потврдио да је чуо много трачева.

- Ово је само мишљење, никад нисам вјеровао да постоје – казао је Марк, а објавио Њујорк Пост.

Додао је да је Џефри куповао острва на Дјевичанским острвима и имао свој приватни млазњак, те да, судећи према свему, он заиста није морао зарађивати новац изнудом.

Хуанита Бродрик, жртва силовања, оптужила је Била Клинтона за силовање. У посту на друштвеним мрежама на Икс рекла је: "Након што ме Клинтон опако силовао, рекао је: Не брини, стерилан сам због заушњака које сам имао као дјечак.", преноси Аваз.

Након тога је рекао: "Боље да ставиш мало леда на то", показујући на моју натечену усну која крвари. Постоје добри људи, а онда, постоји и Бил Клинтон", изјавила је Бродрик.

Јохана Сјоберг жртва сексуалног злостављања Епстајна, рекла је да је упознала Дејвида Коперфилда и Мајкла Џексона у Епстајновој кући на Флориди. Сјетила се да је Коперфилд извео "неке мађионичарске трикове."

Додала је да је питао је ли свјесна да су дјевојке плаћене да пронађу друге дјевојке? Међутим, није га оптужила за криминално понашање. Надаље је напоменула да је упознала и Мајкла Џексона, али га није масирала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана