Објављен снимак потонућа јахте милионера

Курир
Објављен снимак потонућа јахте милионера

Камере два различита система видео-надзора снимиле су тренутак потонућа луксузне јахте Бајезијан у понедјељак, 19. августа, у 4 сата ујутро.

Први видео приказује свјетла јахте која у наредних неколико секунди нестају, односно тренутак када је пловило потонуло. Други снимак, снимљен камерама једне виле која се налази 200 метара од мјеста, такође приказује како јахта тоне.

"За само шездесет секунди - каже власник виле, а преноси агенција Анса - можете да видите како брод нестаје. Игром случаја, послије вијести, погледао сам у камере. Причала су ми дјеца. Отприлике двадесет камера постављених у кући само једну није ометао вјетар и киша. Није могло да се уради било шта за чамац".

Према ономе што Анса сазнаје, главни тужилац Термини Имерезе, Амброђо Картозио, требало би данас поподне да оде у одмаралиште Домина-Загарела у Санта Флавији да интервјуише преживјеле, госте у објекту.

Шест људи се и даље води као нестало и страхује се да је мртво након што се јахта преврнула код Сицилије рано у понедјељак.

pic.twitter.com/DfXynQ3OiQ

— Pluton (@Pluton45873221) August 20, 2024

Данас је настављена операција потраге у којој су учествовали специјализовани рониоци.

Нестале особе су именоване као Мајк Линч, британски технолошки предузетник који се некада сматрао "британским Бил Гејтсом", Хана Линч, његова 18-годишња кћерка, Крис Морвило, адвокат који је заступао Линча током суђења, и његова супруга Неда Морвиљо, као и Џонатан Блумер, предсједник банке "Morgan Stanley International ", и његова супруга Џуди Блумер, повјереник добротворне организације.

Винћенцо Загарола из италијанске обалске страже рекао је „претпостављамо да шест особа несталих можда није имало времена да изађу из чамца“.

Директор националног италијанског ватрогасног одјељења ронилаца Ђузепе Петроне рекао је да је његов тим успио да лоцира пробој у трупу једрилице и да ради на отварању пролаза за долазак до кабина.

Британски амбасадор у Италији Едвард Луелин рекао је новинарима да је разговарао са преживјелима.

Карстен Борнер, капетан оближње једрилице која се налазила одмах поред Бајезијанаца, рекао је да никада није видио да се пловило ове величине тако брзо сруши.

“У року од неколико минута није остало ништа. Онда смо видјели сплав са 15 путника. То је била трагедија”, додао је он, а преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана