Oбјављен снимак бомбардовања болнице у Гази

ГС
Oбјављен снимак бомбардовања болнице у Гази

Израел наводи како има доказ са камера да њихова ракета није погодила болницу у Гази.

Израелска комерцијална ТВ станица Keshet 12 News објавила је сопствени снимак за који тврди да је ракета коју су Палестинци испалили у Гази пала на терен болнице Ал Ахли.

На снимку се види неколико ракета које се испаљују из Газе. Послије неколико тренутака, у Појасу Газе се може видјети експлозија. Место гдје је дошло до експлозије налази се, чини се, на путањи ракета ка Израелу. "Ово је доказ који потврђује тврдње Израела да су ракете испаљене из Газе експлодирале у близини болнице Ал Ахли Араб у граду Газе, а не оне из Израела“, рекао је ТВ водитељ Јонит Леви.

- Ово је камера Канала 12. То је камера која се налази у граду Нетивоту (израелском граду близу појаса Газе, оп.а.) и гледа у појас Газе. Можете видјети ракете... испаљене преко болница... И види се експлозија. Ово је доказ да је дошла из Газе - додао је Леви.

Undeniable Evidence 1/2: @N12News (Israeli news) cameras recorded the failed Islamic Jihad rocket hitting the Gaza hospital Parking lot, causing the explosion that Israel was blamed for by the terrorist organization #Hamas. Video #1 in English by news anchor @LeviYonit. pic.twitter.com/ASJFkiDRtL

— Niv Calderon (@nivcalderon) October 18, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана