Објављен језив снимак напада ученика на учитељицу коју је гушио и силовао

ГС
Foto: Илустрација

ЛАС ВЕГАС - Објављен је узнемирујући видео који приказује тренутак када је узнемирени средњошколац у Лас Вегасу - који је проглашен кривим за гушење и сексуално злостављање своје учитељице - упао у засједу пошто је извршио свој гнусни напад, јавља "New York Post".

Џонатан Мартинез Гарсија (17) служиће најмање 16 година од 40-годишње затворске казне након што је у јуну проглашен кривим за подли напад на своју бившу наставницу у средњој школи Елдорадо у априлу 2022.

Скоро двије године након напада, узнемирујући снимци до којих је дошао "8 Неwс Ноw" приказују догађаје из дана који је промијенио живот учитељици.

На снимку надзорне камере из средње школе види се Мартинез Гарсија, тада стар 16 година, како лута ходницима у 13.33 сати 7. априла 2022. године.

Покушава да отвори врата учионице близу краја ходника, али не успијева и почиње да се удаљава.

Изненада, његова учитељица — идентификована само као Сејд — извирује из просторије, а Мартинез Гарсија се брзо окреће и прилази учионици.

Снимак се затим пресијеца и прелази на распуштеног тинејџера који се бори са својом учитељицом прије него што је насилно одвуче назад у учионицу.

Видео прескаче на 15.05, скоро сат и по након што је тинејџер кренуо у напад, када је изашао из учионице погнуте главе.

Затим се наставља снимком камере полицајца школског округа Кларк који лови Мартинеза Гарсију касније тог дана након што су стигли извјештаји о нападу.

"Могуће виђење осумњиченог, ево га испред његовог дома", чује преко радија полицајац, који је на крају ухапсио Мартинеза Гарсију.

Тинејџер је сједио у затамњеном возилу када му је полицајац пришао.

"Хеј, возачу, угаси аутомобил. Угаси аутомобил. Излази", командује полицајац, додајући: "Знате ли зашто смо овдје?"

Преобучен у униформу своје средње школе, Мартинез Гарсија излази из аутомобила и мирно каже "Не", прије него што се видео заврши.

Смјешкање на суду

Током изрицања пресуде у јуну 2023. године, тежина његових дјела откривена је након што је учитељица дала мучну изјаву док се Мартинез Гарсија смијешио током саслушања.

"Од када се то догодило, није било ноћи да нисам сањала напад", рекла је Сејд.

"Пробудила бих се на новом мјесту и положају сваки пут знајући да ће он само одвући моје млохаво и скоро беживотно тијело у други дио учионице да уради шта год жели с њим, док сам лежала у несвијести."

"Толико ме претукао да више нисам могла да се борим", рекла је.

Саде је рекла полицији да је дошла к себи и питала зашто је напада, уз његов језив одговор да "не воли наставнике" и да се "свети".

Тинејџер ју је потом гушио док се није онесвијестила, а када се пробудила, панталоне и доњи веш су јој били спуштени док ју је поливао течношћу.

Истражитељи су открили да је Сејд рекла да ће "нешто запалити" прије него што је преврнуо тешку полицу за књиге и сјео на њу док је покушао да јој пресијече зглобове.

"Била сам сломљена готово до смрти", објаснила је.

"Сејд се сјећа да јој је рекао: 'Зашто једноставно не умреш?'", рекао је пред судом током изрицања пресуде замјеник главног окружног тужиоца округа Кларк Вилијам Роулс.

"Помрачило" му се

Гарсија се раније изјаснио кривим за покушај убиства, злостављање уз употребу смртоносног оружја које је резултирало значајним физичким  повредама и покушај сексуалног напада.

Тинејџер је тврдио да му се "помрачило" током напада, али је касније рекао полицији да је силовао своју учитељицу и сјетио се покушаја да је задави.

"Жалим због онога што сам урадио", рекао је Мартинез Гарсија суду у јуну.

"Такође се кајем због ствари које сам требало да урадим, али нисам урадио."

Иако се извинио, његов адвокат је тврдио да је лијек за астму који је узимао под називом "Сингулаир", такође познат као "Монтелукаст", изазвао озбиљне промјене расположења и заблуде и да је у фокусу бројних тужби због озбиљних проблема са менталним здрављем које су корисници имали.

"Није имао ништа друго осим што је био савршено дијете пуно љубави", тврдио је на суду његов адвокат, јавни бранилац Тајлер Гастон.

Судија Кетлин Дилејни није то прихватила и осудила је тинејџера на 40 година затвора.

"То је најгнуснија врста злочина која може бити", рекла је она, а преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана