Обавјештајна служба Шпаније заплијенила двије тоне дроге

Срна
Foto: Еуропол

МАДРИД - Шпанска обавјештајна служба прекинула је рад криминалне групе умијешане у кријумчарење дроге у земље централне Европе и заплијенила готово двије тоне дроге, саопштило је данас шпанско Министарство унутрашњих послова.

”Полиција и Служба за царински надзор Пореске агенције, у сарадњи са Европолом и Регионалним центром за анализу и обавјештајне послове против трговине дрогом, прекинуле су рад криминалне групе са сједиштем у граду Гвадиксу, у покрајини Гранада, која се бавила дистрибуцијом наркотичких супстанци у земље централне Европе сакривеним међу свежњевима вуне, живим животињама или у резервним дијеловима”, наводи се у саопштењу Министарства.

У саопштењу се истиче да је истрага је почела у јулу 2022. године, те да је приведено 10 лица под оптужбом за кривична дјела против јавног здравља, прање новца, недозвољено држање оружја и припадност криминалној организацији.

Министарство додаје да је током операције заплијењено 1.147 килограма хашиша, 755 килограма марихуане, два пиштоља, скоро 36.000 евра у готовини и 13 мобилних телефона.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана