Oбавjештајна служба Русије: Вашингтон припрема дискредитацију Зеленског

Танјуг
Oбавjештајна служба Русије: Вашингтон припрема дискредитацију Зеленског

МОСКВА - Спољна обавјештајна служба Русије тврди да америчка администрација планира да покрене снажну информативну кампању како би дискредитовала предсједника Украјине Володимира Зеленског и приморала га да напусти функцију.

У саопштењу се наводи да „САД истражују опције за замјену Зеленског личношћу којом се може лакше управљати и која је мање корумпирана“, преноси РИА Новости.

-Према информацијама Спољне обавјештајне службе Русије, међу америчком елитом расте незадовољство Зеленским, а и у Демократској и у Републиканској странци све су гласнији они који изражавају сумњу у „сврсисходно трошење милијарди долара на војну помоћ“ Кијеву. Зеленски предузима безумне кораке који пријете ескалацијом далеко ван граница Украјине - истиче Спољна обавјештајна служба Русије.

Додаје се да зато америчка администрација тражи замјену за њега која би одговарала већини западних савезника.

Према руским обавјештајним информацијама, бивши министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков сматра се најпогоднијим кандидатом због својих блиских веза са украјинским националистичким формацијама и контаката са лидерима европских земаља.

Бијела кућа сматра да ће то омогућити Западу да се боље припреми за могући почетак преговора са Русијом о рјешавању украјинског конфликта, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана