Ново правило наљутило туристе: Не желе због селфија плаћати 275 евра

ГС
Ново правило наљутило туристе: Не желе због селфија плаћати 275 евра

Градске власти Портофина, омиљене туристичке дестинације на италијанској ривијери, донијеле су ново правило о забрани дужег задржавања у одређеним дијеловима, што је изазвало незадовољство посјетилаца, наричито оних који би жељели да направе селфије.

Ријеч је о мјестима на којима туристи имају посебно добар поглед на познати залив, а неки су, преноси Н1, овај потез протумачили као забрану селфија. Задрже ли се туристи због фотографисања предуго на означеним подручјима, могли би да плате новчану казну у износу од 275 евра.

Градоначелник Портофина Матео Вијакава, који је потписао уредбу, појаснио да ће се између центра и плажа увести “црвене зоне”, извијестила је Анса.

Појаснио је како је то једини начин да се избјегне “анархични хаос” који се догађа у срцу сезоне због мноштва туриста који се, да би снимили селфије, дуже задржавају на одређеним мјестима, ометајући притом саобраћај и блокирајући уске уличице рибарског мјеста с 500 становника.

Правило је на снагу ступило већ током ускршњег викенда и појачаног прилива туриста и биће на снази до краја октобра свакодневно од јутра до 18 сати.

Градоначелник одбацио критике

Вијест о новој уредби брзо се проширила. Изазвала је негодовање, посебно британских медија, и подигла буру на британским друштвеним мрежама. Вијакава је љутито реаговао на реакције из иностранства.

- Немојмо лупетати олако. Нико овдје није забранио селфије, па чак и ако Енглези тако напишу, нема разлога да им повјерујете - казао је градоначелник.

Појаснио је да је уредбом забрањено само окупљање и дуже задржавање у одређеним дјеловима из безбједносних разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана