Новинар или војник? Притиском на дугме срушио зграду у Либану и похвалио се на телевизији

Срна
Foto: Танјуг/АП

ЈЕРУСАЛИМ - Медијски професионалци у Израелу критиковали су то што је израелски телевизијски новинар помогао војницима да дигну у ваздух зграду на југу Либана.

Новинар телевизијског канала Н12 кретао се са израелским војницима током њихове операције. Када је зграда која је очигледно кориштена као мјесто за лансирање пројектила на Израел требала да буде дигнута у ваздух, један од војника је предао детонатор дописнику. Новинар је притиснуо окидач према његовим упутствима.

Тада се у даљини подигао дим са мјеста експлозије, пренијела је агенција ДПА.

"Кућа са складиштем муниције, на видику Израела, експлодирала је - једна пријетња мање за државу Израел", рекао је новинар пред телевизијском камером.

An Israeli TV journalist has helped soldiers to blow up a building in southern Lebanon, prompting widespread criticism at home. The well-known journalist from the N12 television channel was embedded with ground troops on an operation. https://t.co/knyewKUFvP

— ANews (@anews) October 27, 2024

Медијски професионалци у Израелу критиковали су његово понашање на друштвеним мрежама, а један је то назвао "срамотом за новинарску професију".

Други је написао: "Његов посао је да извјештава, а не да пуца. Ако хоћеш да се бориш, обуци униформу."

Телевизијски дописник је оптужен и да је угрозио друге колеге јер би њихова независност могла да буде доведена у питање.

Ни војска ни телевизијска станица за сада нису коментарисали инцидент. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана