Нови гаф Бајдена: Рекао да се састао с предсједником Француске који је умро прије 28 година

Г.С.
Foto: Скриншот

Интернетом се шири снимак најновијег гафа америчког предсједника Џоа Бајдена који је у говору помијешао француског предсједника Емануела Макрона са својим претходником с краја прошлог вијека Франсоа Митераном.

Бајден је његово име споменуо током недјељног говора у држави Невада, гдје се данас одржавају предизбори уочи избора за предсједника САД-а у новембру. Шеф Бијеле куће, који у 81. години живота брани свој мандат, у свој је говор укључио и сјећање на самит Г7 2021. године, који му је био први од преузимања дужности.

„Било је то у јужној Енглеској. Сјео сам и рекао 'Америка се вратила'. А Митерран из Њемачке, односно Француске, погледао ме је и рекао... 'Колико си се вратио?“ описао је амерички предсједник, преноси Кликс.

Митеран је био француски предсједник од 1981. до 1995. Бајден је у то вријеме био члан америчког Сената, гдје је служио више од 35 година. Сада је најстарији предсједник у историју САД-а и суочава се са сумњама гласача у његову способност да служи као шеф државе, такођер због релативно честих реторичких грешака попут недјељног.

Године 202. у Бијелој кући, питао је ли „Џеки“ у публици, очито мислећи на конгресницу Џеки Валорску, која је умрла недуго прије. Прошле године пажњу је изазвао тренутак када је говор на тему оружаног насиља у САД-у завршио ријечима „Боже чувај краљицу“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана