"Бајден није покушао да сједне на невидљиву столицу" (VIDEO)

Срна
Foto: Taнјуг

На свечаности поводом 80 година савезничког искрцавања у Нормандији у Другом свјетском рату, амерички предсједник није покушавао да сједне на невидљиву столицу, како смо је раније наведено у овом тексту.

Поједини домаћи и регионални портали пренијели су да је Бајден "изгубио компас" на свечаности поводом 80 година савезничког искрцавања у Нормандији у Другом свјетском рату, када је наводно покушао да сједне на невидљиву столицу.

https://ads.bl-portal.com/www/delivery/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=32&loc=https%3A%2F%2Fwww.bl-portal.com%2Fsvijet%2Fbajden-pokusao-da-sjedne-na-nevidljivu-stolicu-video%2F&referer=https%3A%2F%2Fraskrinkavanje.ba%2F&cb=60434c4ca1Међутим, сви коментари на рачун реакције америчког предсједника су неосновани, јер се на друштвеним мрежама дијели видео који је исијечен пар секунди прије него што су званице сјеле на своја мјеста.

Церемонији обиљежавања 80. годишњице почетка савезничког искрцавања у Вер-сир-Меру на сјеверозападу Француске присуствовало је око двије хиљаде званица, укључујући америчког предсједника Џоа Бајдена, француског предсједника Емануела Макрона, британског краља Чарлса Трећег и британског премијера Ришија Сунака.

Комплетан снимак те свечаности доступан је на You Tube kanalu The Times and The Sunday Times.

 

Прегледом тог снимка, могуће је видјети да организатори дочекују високе званичнике државника, покузујући им мјеста.

Бајден и Макрон су, са својим супругама, указали поштовање и стајали током интонирања химне и одржаних говора.

Видео, који је послужио медијима и корисницима друштвених мрежа да представе Бајдена као сенилног, исијечен је пар секунди прије него што су све званице сјеле.

Напомена:

Комплетан чланак је коригован након анализе портала раскринкавање.ба који је у свој анализи указао на лажну вијет.

Кориговани су дијелови текста који говоре да је предсједник САД покушао да сједне на "невидљиву столицу" што је негирано прегледом комплетног снимка са наведеног догађаја.

Сходно наводима у анализи урађена је корекција текста која одговара чињеницам, а и самом наслву је истакнуто да је текст оргинални текст исправљен.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана