Нови детаљи несреће у Вимблдону, инцидент се не третира као терористички напад VIDEO

ГС
Foto: Твитер

ЛОНДОН - Ланд Ровер ударио је у основну школу у Вимблдону, при чему је једна особа погинула, а више од десетак других је повријеђено посљедњег дана полугодишта, а вјерује се да се велики број њих бори за своје животе.

Полиција је рекла да је осмогодишња дјевојчица погинула, док је 15 људи повриијеђено у несрећи у Вилберфорс Хаусу, на Камп Роуду. Раније су полицајци рекли да је повријеђено најмање седмеро дјеце и двоје одраслих.

Слике с мјеста догађаја показују велику присутност хитних служби с полицијом, хитном помоћи и ватрогасцима који су реаговали на "велики инцидент".

Возачица аута, жена старости од 40 година, ухапшена је због сумње да је у четвртак проузроковала смрт опасном вожњом.

 

Полиција је саопштила је да је позвана у 09.54 часова ујутро због пријаве да се аутомобил забио у зграду у школи.

Лондонска ватрогасна бригада дошла је на мјесто догађаја, заједно с 15 возила и возилом хитне помоћи.

Сазнаје се да је Ланд Ровер возила жена која је претрпјела медицински инцидент. Полиција је рекла да се возачица зауставила на мјесту несреће, али није жељела потврдити више о могућем узроку несреће.

Извјештаји за "Тhe Mirror" тврде да су "дјеца сједила на трави са својим учитељима" када је аутомобил ударио у њих.

Лондонска служба хитне помоћи саопштила је да је 16 особа добило помоћ на мјесту несреће.

Преминула је осмогодишња дјевојчица, али њен идентитет још није откривен. У несрећи је повријеђено 15 особа којима је помоћ пружена на мјесту догађаја, док је 10 пребачено у болницу.

Одређени број повријеђених третира се као критично, према Стивену Хамонду, конзервативном заступнику Вимблдона.

Вилберфорс Хаус, школа, налази се на Камп Роуду у Вимблдону, у јужном Лондону.

Школа, која кошта 5.565 фунти по семестру, намијењена је дјевојчицама од четири до 11 година и настава се одржава у Вимблдон Комону. Удаљен је само миљу од мјеста истоименог познатог тениског Гренд слем турнира и славног крикет клуба.

Становник Вимблдона Џули Атвуд рекла је: "Моја кћи је ишла у ову школу. То је школа за дјевојке. Вимблдон је као мало село. Нечувено је да се ово догоди у Вимблдону. То је ужасно."

Полиција инцидент не третира као терористички напад.

Главни надзорник детектива Клер Келанд, локални полицијски заповједник за југозападни Лондон, рекла је: "Ово су трагичне вијести и наше су мисли с дјевојчином породицом и пријатељима и свима који су погођени. Остајемо на мјесту догађаја и настављамо истрагу о свим околностима инцидента."

Службени гласноговорник премијера Велике Британије рекао је да је Риши Сунак захвалио хитним службама на њиховој брзој реакцији.

Гласноговорник је рекао: "Премијерово најдубље саучешће породици дјевојке која је трагично изгубила живот. Његове су мисли са свим повријеђенима и онима који су учествовали у ужасном судару у Вимблдону."

Градоначелник Лондона Садик Кан описао је инцидент као "разоран" и рекао: "Моје срце је уз све погођене", преноси "Индепендент".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана