Нови детаљи хаоса у Атини: Држављанин БиХ међу 96 ухапшених, повријеђена и дјевојчица

Агенције
Нови детаљи хаоса у Атини: Држављанин БиХ међу 96 ухапшених, повријеђена и дјевојчица

АТИНА - Нереди уочи сусрета Динама и АЕК-а завршени су смрћу 22-годишњег навијача АЕК-а који је избоден више пута оштрим предметом, а грчки медији пишу да су хоспитализовани три Грка и пет Хрвата.

Према посљедњим информацијама, у инциденту је повријеђена и 12-годишња дјевојчица. Иако није познато како се она нашла у центру сукоба, претпоставља се да је била један од недужних посматрача сукоба који је почео у дијелу града у којем су и баште кафића. Један камен је тако нажалост погодио и дјевојчицу и разбио јој главу, али грчки медији пише да није у животној опасности.

Међу онима који су у болници је и 17-годишњак који се бори за живот након тешких повреда које је задобио након ударца каменом у главу.

Гостујућим навијачима је био забрањен улазак на стадион, али дио хулигана из Хрватске се свеједно запутио у Атину и синоћ изазвао крваве нереде. Грчка полиција је саопштила да су за све криви хулигани из Загреба, али истичу и да су у групи нападача и оних који су изазвали нереде заправо били хулигани из више земаља. Тако се међу ухапшенима нашао и држављанин БиХ, а с њим је лишено слободе и 87 Хрвата, пет Грка, Аустријанац, Албанац и Нијемац.

Свих 96 ухапшених су оптужени за кршење закона о спорту, а дио њих ће бити и у озбиљнијим проблемима с обзиром на то да је инцидент завршио убиством.

Унија европских фудбалских асоцијација (УЕФА) одлучила је да откаже вечерашњу утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК и Динама.

О свему се огласио и актуелни хрватски првак.

-ГНК Динамо снажно осуђује нереде који су се синоћ догодили у Атини, у којима је према извјештајима грчке полиције те грчких и хрватских медија, учествовало неколико хулигана који су допутовали из Хрватске у Грчку те било укључено у инцидент с навијачима грчког фудбалскогг клуба АЕК. Као спортска организација, увијек смо посвећени промицању фер игре, спортског духа и позитивне атмосфере на стадионима. Нереди не само да угрожавају сигурност свих присутних, већ и нарушавају репутацију фудбала као спорта који спаја људе и културе. Изражавамо своју дубоку забринутост због овог инцидента. Нажалост, једна особа изгубила је живот током нереда. ГНК Динамо овим путем жели изразити искрено саучешће породици преминуле особе. Још једном напомињемо и позивамо све навијаче Динама да не путују на утакмицу у Грчку с обзиром на то да је УЕФА у договору с полицијом донијела одлуку да се обје утакмице играју без гостујућих навијача. ГНК Динамо остаје предан стварању окружења у којем се љубав према спорту изражава на позитиван начин, кроз заједништво, респект и сарадњу - поручили су из Динама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана