Нове пријетње: "Масакрираћемо Путина"

ГС
Нове пријетње: "Масакрираћемо Путина"

Терористичка организација Исламска држава (ИСИС) запријетила је да ће "масакрирати" руског предсједника Владимира Путина, као и да је мучење терориста напада у Москви "повећало њихову жеђ за крвљу", јавља Daily Mail.

Четири руска држављана, идентификована као Далерџон Мирзојев (32), Саидакрами Рахабализода (30), Шамсидин Фаридуни (25) и Мухамадсобир Фаизов (19), били су изложени суровим условима притвора и појавили су се у руском суду у недјељу са тешким повредама, наводи британски портал.

На једном снимку види се Рахабализода како плаче и вришти на земљи док га руски војници ударају кундацима својих оружја, док је други видео показао једног официра како му одсјеца десно уво и присиљава га да га поједе.

Касније се појавио на суду са отеченим лицем и великим завојем преко десног увета.

ИСИС, који је два пута преузео одговорност за напад, данас се поново огласио, позивајући Путина да "заустави мучење исламских затвореника" и упозорио да слике и видео записи мучења само повећавају "жеђ за крвљу код хиљада њихове браће".

Нови снимак показује руске војнике како лове још једног осумњиченог за тероризам, који је покушавао да се сакрије од њих пењући се на дрво. Након што су га бацили на земљу, војници су више пута ударали његовом главу о земљу док су га испитивали.

У међувремену, замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев позвао је безбједносне снаге да "убију" све који су учествовали у извођењу терористичког напада.

ИСИС је тим поводом саопштио: "Свим дивљим Русима! Престаните мучити затворенике Исламске државе. Пазите! Немојте мислити да немамо прилику да вам се осветимо за нашу ухваћену браћу"."

"У нападу у петак доказали смо вам да, ако Бог да, муџахедини Исламске државе могу вас казнити за било који од ваших ужаса."

"Мучење ухваћених муџахедина и објављивање видео записа о томе повећава жеђ за вашом крвљу код хиљада њихове браће."

"Овога пута, ударићемо вас тако јако по глави да ће вас будуће генерације, ако Бог да, памтити, а овај прошли бол и ране ће бити заборављене."

"Да! Стижу вам врло тешки, смртоносни, крвави, још гори и разорнији удари. Ишчекујте! Очекујте масакр, ако Бог да. Веома брзо, ако Бог да", наводи се у саопштењу ИСИС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана