Нова размјена паљбе преко израелско-либанске границе

Срна
Foto: Архива (Taнјуг/AP)

Одбрамбене снаге Израела (ИДФ) објавиле су данас да је одјекнула експлозија у комуни Ханита, на сјеверу Израела, и да је израелска војска узвратила гађањем либанске територије.

- Експлозија се догодила недавно на сигурносној огради у комуни Ханита. Ограда је оштећена. ИДФ тренутно одговарају артиљеријском ватром у правцу либанске територије - наводи се у објави ИДФ на "Телеграму".

У објави се додаје да је подигнута узбуна због "инфилтрирања терориста у комуну" и да израелски војници тренутно претражују подручје, преноси РИА Новости.

Либанска новинска агенција ННА објавила је у понедјељак, 9. октобра, да је израелска војска испалила пројектиле ка јужном дијелу Либана. У извјештају се наводи да су израелске снаге циљале подручје града Духаира на југу Либана.

Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су истог дана да је војска елиминисала неколико наоружаних лица која су се инфилтрирала на израелску територију из Либана, усљед ескалације сукоба Израелаца и Палестинаца.

Војска је у објави додала да хеликоптери гађају погранично подручје.

Салва ракета испаљена је дан касније из јужног Либана ка Израелу.

Замјеник лидера либанског Хезболаха Наим Касем изјавио је раније данас да је та група спремна и да ће дати допринос када се ради о сукобу против Израела у складу са својим планом, упркос томе што стране силе траже од групе да се држи по страни у сукобу Израелаца и Палестинаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана