Нова процјена говори да је више од 670 људи погинуло у клизишту у Папуи Новој Гвинеји

Танјуг
Нова процјена говори да је више од 670 људи погинуло у клизишту у Папуи Новој Гвинеји

ПОРТ МОРСБИ - Вјерује се да је више од 670 људи погинуло у клизишту у Папуи Новој Гвинеји, према новим процјенама Међународне организације за миграције (ИОМ), преноси АП.

Шеф мисије агенције УН за миграције у овој острвској држави јужног Пацифика  Серхан Актопрак саопштио је  данас да је ревидирани број погинулих заснован на прорачунима званичника села Јамбали и провинције Енга гдје је више од 150 домова затрпано клизиштем у петак.

Претходна процјена је била да је клизиштем погођено 60 домова.

-Они процјењују да је више од 670 људи  тренутно под земљом -рекао је Актопрак за АП.

Локални званичници су првобитно саопштили да је број погинулих у петак износио 100 или више.

До данас је пронађено само пет тијела и деијлови тијела шесте жртве, наводи АП.

Клизиште је блокирало приступ ауто-путу, због чега је једини могући начин да се дође до тога подручја помоћу хеликоптера, јавио је раније Аустралијски јавни емитер.

Премијер Папуе Џејмс Марапе рекао је да су припадници служби за ванредне ситуације, војске и комуналних служби на лицу мјеста и да учествују у потрази за преживјелима и пружању помоћи.

Клизиште се активирало у петак ујутру у селу Каокалам у провинцији Енга, око 600 километара сјеверозападно од главног града Папуе Нове Гвинеје, Порт Морсбија.

Више од шест села је погођено клизиштем у региону Мулитака у провинцији Енга, саопштило је јуче аустралијско министарство спољних послова и трговине (ДФАТ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана