Нова порука одговорних: Објашњено како је стало пола планете

Агенције
Нова порука одговорних: Објашњено како је стало пола планете

Шеф компаније која је одговорна за јучерашњи застој широм свијета, објавио је на бившем Твитеру шта се заправо десило.

"Како Crowdstrike наставља да ради са купцима и партнерима на рјешавању овог инцидента, наш тим је написао технички преглед догађаја. Наставићемо да ажурирамо наше налазе како истрага буде напредовала", рекао је Џорџ Курц.

Он је поставио и линк који води до техничког објашњења, у ком пише шта се све догодило и због чега је готово пола свијета стало, од великих глобалних аеродрома до банака, здравствених система и других институција.

"Дана 19. јула 2024. године, као дио текућих операција, Crowdstrike је објавио ажурирање конфигурације сензора за Виндовс системе. Ово је стални дио заштитних механизама Фалкон платформе", стоји у објашњењу. 

"Ово ажурирање конфигурације је покренуло грешку, што је довело до пада система и плавог екрана смрти (БСОД) на погођеним системима", додаје се. 

Crowdstrike истиче да је спорно ажурирање отклоњено у петак, 19. јула 2024, сат времена касније.

"Ово није повезано са сајбер-нападом. Знамо шта је проблем и радимо темељну анализу да бисмо утврдили како је дошло до ове логичке грешке. Ажурираћемо налазе како истрага буде напредовала", закључује се у саопштењу.

Иначе, Crowdstrike опслужује више од 24.000 клијената, и без обзира на то што су им послате инструкције о рјешењу, биће потребни дани, па чак и недјеље да се све поново врати у нормалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана