Нова оптужница против Хрвата ухапшених у Замбији

Танјуг
Нова оптужница против Хрвата ухапшених у Замбији

ЗАГРЕБ - Хрватима који су у петак поново ухапшени у Замбији, на суду је јуче прочитана нова оптужница којом се терете за трговину дуецом.

Четири хрватска пара су се након прочитане оптужнице изјаснила да нису криви за дјело које им се ставља на терет, преноси портал Индекс.

Нова оптужница против осам држављана Хрватске поново се односи на покушај трговине дјецом из Конга на територију Замбије, али уз Хрвате оптужницом се терети и једна жена запослена у служби за имиграције Замбије.

Ријеч је о високорангираној замбијској државној службеници Ндоли Глорији Сакуленги (36) из Капомба која је са осморо Хрвата оптужена за трговину дјецом.

Локални медији су пренијели да је до новог хапшења Хрвата у Замбији дошло након анонимне дојаве из Хрватске, а портал Индекс подсјећа да је бивши посланик у хрватском Сабору Иван Пернар међу онима који већ данима спроводе хајку на Хрвате ухапшене у Замбији.

Он се на „Фејсбуку“ похвалио да је и сам неколико пута пријавио четири хрватска пара, а објавио је и поруке које је слао замбијским властима и полицији.

У једној од Пернарових порука се наводи да је један од ухапшених Хрвата транс-сексуална особа и да због тога "не може да усвоји децу из ДР Конго".

Ухапшени Хрвати ће се у уторак поново појавити пред судом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана