Њузвик: Бајден је знао да се Путин не шали, али је гурнуо Украјинце у пакао

Срна
Њузвик: Бајден је знао да се Путин не шали, али је гурнуо Украјинце у пакао

БИЈЕЉИНА - Ребека Кофлер,стратешки војни обавјештајни аналитичар и бивши функционер у америчкој Војној обавјештајној агенцији, криви администрацију Џозефа Бајдена за нестанак Украјине и за наставак разарања и смрти коју ту земљу очекују и у 2024. години.

"Ниједан разуман војни командант не би допустио противничком савезу да се смјести дуж више од 1.000 миља његове границе. Ниједан амерички врховни командант не би допустио да Кина или Русија стационирају своје снаге у Мексику или Канади" - објашњава Кофлерова заблуду Вашингтона да Украјина може ући у НАТО.

Према њеним наводима за лист "Њузвик", била је заблуда вјеровање да руски лидер Владимир Путин неће успјети да проведе своју верзију Монроеове доктрине и да ће допустити НАТО-у да преузме Украјину, на коју се Русија вијековима ослањала за своју сигурност.

Иако су Бајден и НАТО имали довољно времена да развију неку план за промјену Путинове доктрине - нису учинили ништа.

Бајден је подржавао Кијев иако је схватио да ће Путин проширити рат до САД и покренути нуклеарни удар, ако Вашингтон Украјини достави стратешко оружје које може уништити Русију или ако НАТО распореди снаге на ратишту.

"Због тога Бајден никада није одобрио довољну количину оружја Украјини за побједу, већ се умјесто тога одлучио да покаже жкако нешто радиж" - објашњава Кофлерова.

Бајден је обавијестио своје донаторе да је пријетња нуклеарног армагедона на коју упозорава Путин - стварна.

"Путин се не шали када говори о потенцијалној употреби тактичког нуклеарног оружја", рекао је Бајден још у октобру 2022. године.

Америчка администрација не само да није успјела да развије противстратегију за одвраћање Путина, већ је наставили опасну стратегију гурања Украјине према чланству у НАТО-у.

Ребека Кофлер напомиње да је Путин развијао 20 година стратегију да би искористио рањивости САД и спријечио Вашингтон да уђе у сукоб на руској периферији /Украјини/.

"Москва је била одлучна да поново успостави свој стратешки безбједносни периметар изгубљен након распада СССР-а.

Руси су у ту сврху били спремни за кориштење кибернетичких напада, свемирског оружја, удара електромагнетским пулсом, пресијецања подводних интернетских каблова и, ако све друго не успије, лансирање нуклеарног оружја" - наводи Кофлерова.

Умјесто америчког плана, оцјењује она, Бајден је "одлучио да користи амерички народ као жмузаруж, а Украјинце као месо које ће бацити у Путинову машину за мљевење меса".

"Како би прикрио своје неуспјехе док је исисавао америчке пореске обвезнике, Вашингтон је развио пропагандни наратив инсистирајући на томе да помаже Украјини у борби за њену демократију, мада Украјина је најкорумпиранија земља у Европи" - истиче Кофлерова.

Она наглашава да Русија сада "брише" Украјину, јер има огромну војну и економску предност над својим бившим совјетским сусједом.

"Украјинска индустријска база, критична инфраструктура и пољопривредни темељ се уништавају. Украјина се празни, а број жртава унутар ње приближава се бројци од четврт милиона. Ријеч је о младим мушкарцима који стварају дјецу.

Па ипак, Бајден наставља да тражи од Конгреса да му да још милијарди долара за кијевски режим, увјеравајући Американце да је побједа жодмах иза углаж" - објашава Ребека Кофлер.

Она закључује да ће, ако Конгрес не заустави Бајдена, покољ Украјинаца бити настављен до 2024. па и даље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана