Њујоршки цариници се разбољели послије контакта са сумњивим пакетом

Агенције
Њујоршки цариници се разбољели послије контакта са сумњивим пакетом

Њујорк - Двојица царинка на њујоршком аеродрому “Џон Фицџералд Кенеди” имала су здравствене проблеме пошто су дошли у додир са пакетом у центру за пошиљке, који је очигледно садржавао токсичну материју, извијестили су локални медији, преносе агенције.

Федерални истражни биро (FBI) је потврдио да је послао тим за опасност да прегледа двојицу радника и пакет због “могућности контаминације”, рекао је портпарол.

На свом веб сајту “Њујорк Пост” пише да је тестовима потврђено да сумњиви пакет садржи нервни отров VX, али су полицијски извори рекли да ће бити потребно неколико дана да се утврди права природа откривене супстанце.

Локални информативни ТВ канал је саопштио да су се двојица царинка опоравила од мучнине и да су одбили даљу медицинску помоћ.

Позивајући се на неименованог званичника полиције, станица је јавила да је пакет можда потекао из Кине.

Инцидент, који није имао никаквог утицаја на путнички терминал на аеродреому нити летове, услиједио је послије седмице појачаних бојазни у САД о могућем терористичком нападу, због чега су затворена бројна америчка дипломатска представништва на Блиском истоку и сјеверу Африке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана