Њујорк: Судија опоменуо Трампа да се стиша током исказа свједока

Танјуг
Њујорк: Судија опоменуо Трампа да се стиша током исказа свједока

ЊУЈОРК- Судија Артур Енгорон, који води грађански судски поступак против Доналда Трампа упозорио је јуче бившег америчког предсједника да стиша реакције након што је током исказа једног свједока фрустрирано подигао руке и наглас разговарао са својим адвокатим.

Судија је издао упозорење након што се Трамп живахно савјетовао са својим адвокатима за столом одбране током другог дана свједочења процјенитеља некретнина Дага Ларсона на суђењу на Менхетну.

Државни тужилац Кевин Волас затражио је од судије Енгорона да замоли одбрану да "престане да коментарише током свједочења", додајући да свједок чује та "добацивања", преноси лондонски дневник Гардијан.

Судија је затим замолио све да се стишају своје ракције "посебно ако оне имају за циљ да утичу на исказ свједока".

Јуче је одржано друго рочиште у посљедња два дана у грађанском поступку против Трампа који пријети да угрози његову империју некретнина и имиџ богатог бизнисмена.

Енгорон је прошлог мјесеца пресудио да су Трамп и његова компанија, „Трамп Организејшн“ годинама чинили преваре преувеличавањем вриједности његове имовине и нето вриједности у годишњим финансијским извјештајима који су коришћени за склапање послова и добијање бољих услова за кредите и осигурање.

Енгорон је наредио да управник именован од стране суда преузме контролу над неким Трамповим компанијама, доводећи у питање будући надзор над Трамповим торњем и другим имањима.

Апелациони суд је привремено блокирао налог јер је у току жалба на претпретресну одлуку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана