Њујорк добио прву радњу за легалну продају марихуане

Срна
Њујорк добио прву радњу за легалну продају марихуане

ЊУЈОРК - Прва радња за легалну продају марихуане за рекреативну употребу отворена је у Њујорку у срцу Менхетна.

Више од 100 људи окупило се у радњи у Ист Вилиџу, којом управља непрофитна организација “Хаусинг воркс”. Ова група посвећена је борби против сиде и бескућништва.

Гувернер Њујорка Кети Хочул изјавила је да је ово “историјска прекретница у њујоршкој историји канабиса”, пренио је АФП. Она је саопштила да очекује да ће Њујорк бити “национални модел за безбједну, уравнотежену и инклузивну индустрију” која се сада гради.

“Хаусинг воркс” је једна од 36 група и појединаца који су 21. новембра добили лиценцу за марихуану. Циљ државе Њујорк је да првих 150 лиценци добију трговци који су у прошлости били осуђени за посједовање или продају канабиса.

Хочулова је рекла да власти желе да исправе непропорционалан утицај вишедеценијске прохибиције марихуане, што је погодило афричко-америчке и хиспанске заједнице.

- Порески приход од легалне продаје марихуане биће уложен у заједнице широм државе да би се подржале јавне школе, сервиси за зависнике, услуге из области менталног здравља, смјештаја и остали комунални програми - рекла је Кети Хочул.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана