Њемица преминула након напада ајкуле код Канарских острва

Танјуг
Foto: Илустрација

МАДРИД – Неименована њемачка држављанка преминула је након што ју је напала ајкула док је пливала поред катамарана на отвореном мору између шпанских Канарских острва и западне Африке, рекао је данас портпарол полиције.

Жена, стара 30 година, путовала је катамараном који је прије четири дана испловио ка југу са острва Гран Канарија, преноси Ројтерс.

Док је пливала, ајкула ју је напала и одгризла јој једну ногу, додала је полиција. Обалска стража је долетјела са Гран Канарије у то подручје, 514 километара јужно од острва, и евакуисала жену, која је потом у хеликоптеру преминула од задобијених рана.

Иако је неколико врста ајкула довољно велико и агресивно да лове животиње величине човјека, напади ајкула на људе и смртни случајеви су ријетки, наводи британска агенција.

Међународни досије о нападима ајкула (ИСАФ) Музеја природне историје Флориде идентификовао је 14 смртних случајева повезаних са ајкулама широм свијета 2023. године. ИСАФ је забиљежио само шест потврђених инцидената повезаних са ајкулама у историји Шпаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана