Њемачко тужилаштво: Напад у којем је убијен полицајац вјероватно вјерски мотивисан

Танјуг
Foto: FAZ.net

БЕРЛИН - Њемачко Федерално тужилаштво саопштило је да је отворило истрагу о нападу у којем је убијен полицајац у Манхајму и да сумња да је ријеч о вјерски мотивисаном нападу.

Како је наведено, највише државно тужилаштво преузело је у понедељак овај случај због његове “посебне важности”, а сумња се да је нападач, Авганистанац стар 25 година, желио да спријечи слободу говора критичара ислама, преноси Дојче веле.

Осумњичени је девет година живио у Њемачкој и за то вријеме није имао кривични досије, а сада ће вјероватно бити суочен са оптужбама за убиство, покушај убиства и пет случајева наношења тјелесних повреда.

Њемачки министар правде Марко Бушман написао је у понедјељак на платформи Икс да постоје “јасне индиције о исламистичком мотиву”, додајући да “ислам припада Њемачкој, али исламизам не”.

Око 8.000 људи окупило се у Манхајму да ода почаст полицајцу који је јуче умро, након што је у петак повријеђен у нападу.

У том нападу повријеђено је неколико људи, међу којима и конзервативни политичар и антиисламски активиста Михаел Штурценбергер, који је избоден ножем током јавног скупа, након чега је полиција пуцала и ранила нападача, пренио је раније Ројтерс.

На снимку који се појавио на друштвеним мрежама види се како полицајац пуца у нападача са тла, док се истовремено бори да савлада другог мушкарца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана