Њемачки туристи криви за рушење 150 година старе статуе у Италији

Tanjug
Foto: Twitter

РИМ - Група младих њемачких туриста, који су у вили у сјеверној Италији позирали за фотографије како би их објавили на друштвеним мрежама, оптужена је за рушење вредне статуе, рекао је данас менаџер виле Алцео у граду Виђију.

Навео је да су се двојица из групе попела у фонтану да загрле статуу "Домина", рад уметника Енрика Бутија, док су је други гурали штапом пре него што је скулптура висока 1,70 метара пала на земљу, пренио је Ројтерс.

Менаџер Виле Бруно Голферини је рекао да је уложио жалбу локалној полицији против свих 17 немачких туриста, који су били у групи која је изнајмила вилу.

Они су напустили Италију након инцидента у понедељак, а све су снимиле надзорне камере виле.

Статуа је била стара око 150 година и процењена је на око 200.000 евра, навео је Голферини, рекавши да ц́е бити тешко да је поправе због додатног оштец́ења плочица у фонтани.

"'Домина' је на неки начин била жена која је штитила вилу", рекао је он и додао да "нажалост постоје незналице који раде такве ствари".

Агенција подсећа да се у јуну подигла јавност у Италији, када је туриста из Енглеске на друштвеним мрежама усликан како жврља графит "Иван + Хејли 23" на зиду Колосеума у ​​Риму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана