Њемачки суд одбацио оптужбе против главног осумњиченог у случају ''Мади''

Tanjug
Foto: AFP

БЕРЛИН- Суд у њемачком граду Брауншвајгу одбацио је оптужбе за силовање и сексуалне преступе против Кристијана Брукнера, који је био идентификован као званични осумњичени у случају Медлин Мекан, саопштио је данас његов адвокат.

   Одлука суда значи да правне власти у Брауншвајгу немају надлежност над случајем "Мади", Британке која је нестала у Португалу 2007. када је имала три године, рекао је адвокат Фридрих Фулшер, преноси Ројтерс.
 

   Брукнер је прошле године оптужен за три дјела тешког силовања и два дела сексуалног злостављања дјеце у Португалу, у периоду од децембра 2000. до јуна 2017.
  

 Оптужбе нису биле директно повезане са случајем ''Мади'', али пошто их је одбацио и опозвао налог, више се није могло очекивати да суд разматра ни тај случај.
 

   Брукнер, осуђени злостављач дјеце и трговац дрогом, који се налази иза решетака у Немачкој због силовања 72-годишње жене у истој области регије Алгарве у Португалу одакле је Мадлен нестала, званично је идентификован као осумњичени случају ''Мади'' прошле године.
 
   Њемачка полиција је у јуну 2020. саопштила да се претпоставља да је Медлин мртва и да је за то вјероватно одговоран Брукнер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана