Њемачки државни министар: Немамо више новца

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕРЛИН - Њемачки државни министар Карстен Шнајдер је током дебате у емисији "Тешко али фер"( Hart aber fair) телевизије АРД изненадио саговорнике признањем да њемачка влада нема више финансијских средстава у буџету.

"Желио бих да кратко кажем пар искрених ријечи о финансијској ситуацији. Једноставно, немамо више новца", изјавио је Шнајдер, преноси Билд.

Политичар владајуће "семафор коалиције" је додао да је Влада Њемачке потрошила 800 милијарди евра за помоћ у вријеме епидемије вируса корона, као и на пакете за субвенционисање цијена гаса и струје. 

"Вријеме да се сада за то испостави рачун", нагласио је Шнајдер, додавши да не може да више најављује даљу помоћ.

Зајмови за "важна улагања у будућност" више нису могућа због одлуке Уставног суда Њемачке, додао је њемачки државни министар.

Он је признао и да Влада Њемачке није исправно поступила према пољопривредницима.

"Двоструко пореско оптерећење на моторна возила и пољопривредни дизел је било превисоко и са њима се о томе није разговарало. Била је то јасна грешка!"

Поличарка Сара Вагенкнехт је у истој емисији изјавила да Њемачка сада има "најглупљу владу у Европи" и истакла да жели да у Берлину види владу која заиста заступа интерсе народа у њеној земљи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана