Њемачки десничари одбили да аплаудирају Зеленском у Бундестагу

Танјуг
Foto: Handelsblatt

БЕРЛИН - Украјински предсједник Володимир Зеленски данас је у њемачком парламенту говорио о сукобу с Русијом и потреби за уједињеном Европом, након чега је добио громогласни аплауз од присутних, осим од чланова десничарске странке Алтернатива за Њемачку (АфД).

Већина АфД посланика није присустовала сједници на којој је говорио Зеленски, док су чланови који су били у Бундестагу имали скамењени израз лица, преноси Гардијан.

Странка је јасно ставила до знања своје противљење Зеленском и остварила успјех на европским и општинским изборима у недјељу наводеćи да жели да Њемачка обнови своје везе са владом у Москви и да престане да снабдјева Кијев оружјем.

''Подијељена Европа никада није била среćна. Подијељена Њемачка никада није била среćна. Не треба да вам то говорим, то знате из сопственог искуства. Зато можете разумјети зашто се ми Украјинци боримо против покушаја да нас подјеле, зашто радимо све, апсолутно све да не дозволимо да се направи зид у нашој земљи'', рекао је Зеленски.

Он је истакао да ''Русија мора да плати'' за штету нанијету Украјини, као и да је ''у свачијем интересу'' да Москва изгуби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана