Њемачка уводи контролу на свим својим копненим границама

Танјуг
Њемачка уводи контролу на свим својим копненим границама

Њемачка од 16. септембра уводи привремене контроле на свим својим копненим границама, саопштило је Министарство унутрашњих послова те земље.

- Уз постојеће привремене унутрашње граничне контроле на копненим границама са Аустријом, Швајцарском, Чешком и Пољском, Савезно министарство унутрашњих послова наложило је привремену контролу унутрашњих граница на копненим границама са Француском, Луксембургом, Холандијом, Белгијом и Данска на период од шест мјесеци, о чему је обавијештена Европска комисија - наводи се у саопштењу.

Поред тога, постоји могућност одбијања људи на свим њемачким копненим границама у складу са европским и националним правом.

Министарка унутрашњих послова Ненси Фезер изјавила је да Њемачка јача унутрашњу безбједност конкретним дјеловањем и наставља тежак курс против ирегуларних миграција.

- Наставићемо да се држимо ове линије. Док не постигнемо снажну заштиту спољних граница ЕУ новим Заједничким европским системом азила и другим мјерама, желимо да још пажљивије надгледамо наше националне границе - нагласила је њемачка министарка.

Према њеним ријечима, таква мјера ће посебно ојачати заштиту од пријетњи као што су исламистички терор и озбиљан прекогранични криминал. Такође има за циљ да спријечи руте кријумчарења људи.

- Чинимо све што можемо да заштитимо људе у нашој земљи од овога, укључујући и далекосежне мјере које сада предузимамо - нагласила је Фезер.

На овај начин савезна полиција може да распореди читав низ стационарних и мобилних испостава граничне полиције на свим њемачким копненим границама.

Провјере граничне полиције врше се флексибилно у зависности од тренутне ситуације и у сарадњи са колегама у граничним земљама, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана