Њемачка полиција спроводи рације против активиста након што су блокирали аеродроме

Tanjug
Foto: Telegram

БЕРЛИН - Након протеста на неколико аеродрома у Њемачкој, полиција у земљи претреса станове припадника климатске групе "Последња генерација". Полиција је јутрос у 6.30 "упала" у станове активиста, посебно у Берлину, а те мере предузете су на захтјев тужилаштва у Франкфурту на Мајни, рекао је портпарол берлинске полиције, ненаводећи детаље, пренијела је њемачка телевизија Велт.

Према наводима поменуте климатске групе, полиција је упала у станове осам чланова групе који су 25. јула упали у просторије управе на аеродрому у Франкфурту и започели протест због чега је отказано око 230 од 1.400 планираних летова. 

Према доступним информацијама полиције Франкфурта на Мајни, ухапшена су четири мушкарца, две жене и две небинарне особе. Група је објавила да полиција претреса и домове њихових чланова у Фрајбургу, Халеу, Лајпцигу и Манхајму и оценила да је реч о "покушају застрашивања које има трауматичне последице по људе".
 
Поред Франкфурта слична акција догодила се и на аеродрому Келн-Бон 22. јула када су на неколико сати суспендовани летови, јер су се климатски активисти залепили за писту. Ове недјеље се сазнало да климатски активисти из "Последње генерације" због неуспеха акције прекидају протесте у Аустрији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана