Њемачка: Подигнуте оптужнице против четири екстремна десничара

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕРЛИН- Њемачке власти подигле су оптужницу против четири осумњичена члана крајње десничарске групе, која је планирала да убије екстремисте крајње љевице, саопштило је данас њемачко тужилаштво.

Четворица мушкараца оптужена су за дјела као што су наношење тешких тjелесних повреда, опирање приликом хапшења и нападање полицајаца, ремећење јавног реда и мира, и кршење закона о оружју, пренио је АП.

Мушкарци су притворени у централној Њемачкој у априлу, а савезно тужилаштво је подигло оптужнице раније овог мјесеца.

Тужиоци су рекли да је оптужена четворка била на челу екстремно десничарске спортске борбене групе назване "Нокаут 51", која је одржалавала тренинге у локалном штабу мале десничарске странке у Азјенаху, у Тирингији, са циљем да обуче младиће и утренирају их за уличне туче.

Група, која је имала око 10 активних чланова и везе са осталим екстремним десничарима у Њемачкој, покушала је да формира "нацистички крај" у Ајзенаху, а њихови припадници повредили су неколико људи, додало је тужилаштво.

Они су, наводно, ишли на протесте против антиковид рескрикција на којима је било сукоба са полицијом и контрадемонстрантима, и изазивали су и туче са љевичарским активистима, у нади да ће их озбиљно повриједити или убити.

"Од почетка априла 2021. године, циљ тог удружења је био да убије људе из љевичарске екстремисичке сцене", истакли су тужиоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана