Низ доказа против Брајана указује како је Ана Волш убијена

ГС
Низ доказа против Брајана указује како је Ана Волш убијена

БОСТОН - Суђење Брајану Волшу, осумњиченом да је у новогодишњој ноћи у Кохасету код Бостона убио своју супругу, Београђанку Ану Волш, помјерено је за 2. новембар јер се чекају резултати ДНК вјештачења које истражитељи виде као један од кључних доказа против супруга Српкиње.

То је само један у низу сета доказа који директно указују да је Брајан убио Ану.

Посљедње информације указале су на нови детаљ у истрази убиства Ане Волш – нађена је тестера која садржи фрагменте костију за које се сумња да су Анине.

– Очекује се да ће резултати ДНК анализе који су послати на вјештачење у независну лабораторију стићи за око двије недеље – навео је помоћник окружног тужиоца, преноси „Блиц“.

Вјештачење које обављају амерички форензичари управо би требало да укаже на то да ли је Брајан Анино тијело исјекао и ријешио га се. Самим тим, то би био необорив доказ против осумњиченог за убиство супруге.

Поред тестере, сумње да је Брајан убио Ану и ријешио се њеног тијела потврђују и многи други докази, а сви они заједно склапају коцкице мозаика овог стравичног злочина.

Тијело Ане Волш коју је, како се сумња, убио њен супруг Брајан Волш још није нађено, а амерички истражиоци покушавају да открију гдје је бацио њене остатке. У потрази за Аном њима ће помоћи и Брајанова претрага на интернету у којој је тражио на који начин да се ријеши њеног тијела.

Из Брајанове претраге може се закључити шта се тачно дешавало од Аниног убиства и када је и како гледао да уништи тијело.

Такође, оно што се може закључити из његовог питања постављеног 3. јануара јесте да је Брајан размишљао да ли му је паметније да се Аниног тијела ријеши тако што ће је бацити у пластичној кеси или да је закопа у шуми, која иначе окружује плац гдје се налази породична кућа у којој је, како се сумња, Ана убијена.

На листи Брајанових претрага нашла су се и питања:

“Може ли се утврдити чије је тијело на дјелимичним остацима?”

“Најбољи начини за одлагање тијела”

“Шта се дешава када дијелове тијела ставите у амонијак”

“Можете ли бити оптужени за убиство без тијела?”

“Колико дуго треба времена да тијело почне да се осјећа?”

“Како балзамовати тијело?”

“Како извући крв из дрвеног пода?”

“10 начина за одлагање мртвог тијела”

“Колико је потребно тијелу да се распадне”

“Да ли се распад успорава у пластичној кеси”

“Шта се дешава са дијеловима тијела ако их потопите у амонијак”

“Колико ДНК остаје на површини”

“Која је најбоља држава за мушкарца да се разведе”

“Након колико се наслијеђује имовина од нечијег нестанка”.

Још један од доказа тужилаца јесу снимци са сигурносних камера продавница, али и вјештачење мобилног телефона најстаријег дјетета који преко којег је утврђена Брајанова локација до мјеста гдје наводно купио више кофа запремине пет галона, тестеру за сјечење метала, паковање од 48 фротирских пешкира, чекић, заштитно одијело, штитнике за ципеле и 200 крпа за једнократну употребу.

Снимак са надзорне камере из продавнице кућних производа у Норвелу показује да је Брајан купио три тепиха и мирисне свијеће, кажу тужиоци.

Такође је истог дана виђен у радњи „Хоме Депот“ у Рокланду како носећи црну хируршку маску и плаве рукавице, како плаћа готовином. Наводно је купио цераду, крпе, траке, још канти, друго заштитно одијело, 10,8 килограма соде бикарбоне и друга средства за чишћење.

Међутим, тужиоцима су прије почетка суђења недостајале двије кључне ствари – тијело жртве и мотив. Иако то тужиоци од самог почетка нису имали, бројни докази које су прикупили откривају шта се и како десило у подруму породичне куће у Кохасету.

Истражиоци су посљедње пронашли ДНК траг у подруму куће који не припада ни Ани ни Брајану и управо на сљедећем рочишту моћи ће да се сазна коме он припада.

Прије тога, истражитељи су пронашли трагове крви, али и оштећен и крвав нож у подруму куће. Такође, како је тужилац рекао, ДНК Ане и Брајана пронађен је на више предмета у контејнеру његове мајке.

Истражитељи су, према писању медија, пронашли кључеве од аутомобила, Анину картицу за вакцинацију, сат, “Гучи” огрлицу за коју се зна да је она носила, “Хантер” чизме, црну “Прада” торбу и кратки црни капут.

Већ раније је саопштено да су пронађени трагови крви и ткива, али је на почетку суђења прецизирано да је на тестери за метал, коју је Брајан купио 1. јануара, пронађен дијелић кости који је послат на анализу, као и узроци крвавих мрља које су пронађене у кући, али и у џипу који је користио Брајан Волш.

Иако је Брајан Волш мислио да је злочин починио у тајности, без свједока, на отварању суђења ипак су ишчитани дијелови исказа једног свједока, који може бити од велике важности. Наиме, тужилаштво је у уводној ријечи изнијело и дијелове исказа бебиситерке која је критичних дана чувала троје дјеце Ане и Брајана Волша у њиховој кући.

У изјави полицији, бебиситерка је рекла да је Брајан замијенио тепих на степеницама које воде у подрум, али и да је ставио браву на врата подрума.

Како преносе амерички медији, полиција је у уторак претражила шумовиту област, након што су грађани пријавили да би могли бити пронађени нови докази у вези са убиством Ане Волш.

– Двије особе које нису повезане са случајем Брајана Волша, контактирали су државну полицију и навели истражитеље да претраже терен. Међутим, нису пронашли ништа што би могло да буде повезано са овим бруталним убиством – наводе они.

Ани Волш се изгубио сваки траг у ноћи између 31. децембра и 1. јануара. Њен супруг Брајан Волш пријавио је њен нестанак тек три дана касније, утврђено је да је он опструисао истрагу, а америчка полиција сумња на најстрашнији сценарио, односно да је Брајан убио Ану, исјекао је на дијелове, а онда их бацио на депонију која се налази близу мјеста гдје станује његова мајка.

На рочишту крајем априла, адвокатица Брајана Волша је рекла да “нема мотива, да тијело није пронађено и да одрасла особа може да нестане”.

– Брајан је знао да је његова мајка унајмила приватног детектива. Рекао је мами да је луда, да је Ана добра дјевојка и да није у праву – рекла је адвокатица и довела у питање резултате пронађених ДНК трагова, као и да су пронађени ДНК трагови других особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана