Низ бруталних убистава потреса Беч, сумња се на серијског убицу

GS
Foto: Printscreen

Серија бруталних убистава бескућника потреса Беч од јула, а у суботу је откривено још једно тијело, и то с одсјеченом главом.

Како јавља Билд, бескућника је желио да посјети његов познаник који је отишао до густог жбуња у ком је човјек највише волио да спава, на ивици рекреативног подручја Винерберг. Како је рекао, нису се видјели пола године.

Али, када је стигао до тог мјеста, учинило му се да је оно пусто. Ипак, примјетио је врећу за спавање, која је лежала у 50 центиметара дубокој удубини. Због онога што је угледао задрхтао је – његов пријатељ је лежао мртав на леђима, већ скелетизован – и обезглављен.

Истражиоци су пронашли одсјечену главу неколико метара од тијела са рупом величине новчића. Иако су се животиње дочепале леша, брзо је постало јасно да је човјек умро туђом кривицом.

– Повреда кости указује на употребу велике силе, не може се претпоставити да је дошло до несреће – рекао је званичник Државне службе криминалистичке полиције.

То је трећи бескућник убијен овог љета у Бечу. У три друга напада два мушкарца су погинула, а једна жена је преживјела са тешким повредама.

Мушкарац (56) је 12. јула на клупи у парку избоден ножем. Мађар бескућник преминуо је од бројних убода.

Бескућница (51) се пробудила 22. јула на мјесту гдје је спавала недалеко од Винер Ризенрада са тешким посјекотинама и убодним ранама. Нападач је побјегао, а она је преживјела.

У ноћи 9. августа, бескућник (55) нападнут је ножем у Јозефштату. Од тешких повреда у болници је подлегао повредама.

Канцеларија бечке државне криминалистичке полиције види везу између три кривична дјела на основу тока злочина, времена злочина и избора жртава.

– Досадашње истраге су показале да прије злочина није било свађа са жртвама и да од жртава ништа није украдено – саопштила је полиција.

Још није јасно да ли се најновији случај убиства такође уклапа у серију.

Удружење пријатеља бечке полиције понудило је 10.000 евра за корисне информације. Истражиоци су до сада добили више од 50 дојава, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана