Нинг: Вашингтон и НАТО да престану са стварањем имагинарних непријатеља

Срна
Нинг: Вашингтон и НАТО да престану са стварањем имагинарних непријатеља

ПЕКИНГ- Кина је позвала САД и НАТО да престану да стварају имагинарне непријатеље на међународној сцени, саопштила је портпарол кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг.

Она је на захтјев агенције ТАСС да прокоментарише изјаве сталног представника САД у НАТО-у Џулијан Смит рекла да је Кина одувијек била привржена одржавању мира, стабилности и напретка широм свијета.

"Забринута страна треба да престане да износи неосноване оптужбе и клевете против Кине, да промовише сукоб и ствара имагинарне непријатеље", истакла је Маова.

Према њеним ријечима, САД треба да престану да користе НАТО као средство за одржавање хегемоније и стварање нереда у свијету.

Маова је напоменула да САД треба да одустану од свог менталитета из Хладног рата и политике блоковске конфронтације, те да учине више како би обезбиједиле глобални мир и стабилност.

Лист "Фајнаншел тајмс" објавио је јуче да је Смитова изјавила да је Вашингтон забринут због наводне "заједничке стратегије Москве и Пекинга чији је циљ подривање јединства Алијансе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана