Ники Хејли тражи заштиту Тајне службе због пријетњи

Танјуг
Ники Хејли тражи заштиту Тајне службе због пријетњи

ВАШИНГТОН - Америчка кандидаткиња за предсједничку номинацију Републиканске странке Ники Хејли поднијела је захтјев за заштиту Тајне службе, због претњи са којима се суочава, потврдио је портпарол њене кампање за ЦНН.

Према тврдњама њеног тима, Хејли су упућене претње јер је једини преостали кандидат који се такмичи са бившим предсједником Доналдом Трампом за номинацију Републиканске странке.

Специјалци СWАТ, јединице у оквиру америчких полицијских снага, обучене да се носе са посебно опасним ситуацијама као што су узимање талаца и нереди, били су два пута позвани у кућу Ники Хејли у Јужној Каролини последњих месеци, а један од инцидената се догодио док су њени родитељи били тамо, наводи ЦНН.

"Дио трке за предсједника је да ћете се суочити са претњама. То ме неће одвратити. Када радиш нешто овако, добијаш пријетње. То је реалност и то је у реду", рекла је Хејли.

Тајна служба пружа заштиту одрђенеим личностима тек након што је овласти секретар за унутрашњу безбједност, који се консултује са саветодавним комитетом Конгреса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана