Ники Хејли: Трамп се дружи са диктаторима који желе да нас убију

Танјуг
Ники Хејли: Трамп се дружи са диктаторима који желе да нас убију

ВАШИНГТОН - Ники Хејли, бивша амбасадорка УН и противкандидат Доналду Трампу на унутарстраначким изборима Републиканске партије у Њу Хемпширу, критиковала је  бившег предсједника, због, како је навела, његовог односа са „диктаторима који желе да нас убију“.

-Не можете подржати некога ко покушава да се дружи са диктаторима који желе да нас убију. Уместо тога, морате им дати до знања шта очекујемо од њих. То је разлика - рекла је Хејли за CBS.

Она је навела да се Трампов ангажман са ссевернокорејским лидером Ким Џонг Уном „враћа на стари образац“, и подсјетила на Трампове позитивне изјаве о кинеском предсједнику Си Ђинпингу и руском предсједнику Владимиру Путину.

-Када тренутно имате ратове широм свијета и нестабилност, наш циљ је да спријечимо рат, а ми то не можемо да урадимо покушавајући да се дружимо са диктаторима - рекла је она.

Хејли је поновила став да Американци не желе реванш актуелног предсједника Џозефа Бајдена и Трампа 2024. године, истичући да би Трампово предсједавање резултирало „хаосом“.

- Без обзира на то шта је у питању, хаос га прати, с правом или не. И тако се дешава оно што остатак Америке доводи у хаос - истакла је Хејли.

Ови потези долазе уочи избора у Њу Хемпширу, гдје је Хејли уложила велики дио својих амбиција за Белу кућу на предсједничким изборима у новембру, посебно након што је освојила треће мјесто у Ајови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана