Никад не боцкај руског медвједа

Агенције
Никад не боцкај руског медвједа

МОСКВА - Руска посланица и бивша агенткиња Марија Бутина изјавила је данас да је Запад умијешан у украјински упад на руску територију и тиме провоцира Русију на опасну ескалацију.

Сједињене Државе и други западни подржаваоци Украјине негирали су да су унапријед обавијештени о украјинском нападу и упадима посљедњих дана у руској области Курск.

Бутина: Запад је умијешан у нападе

- Наравно да су умијешани“, рекла је Бутина за Ројтерс на питање да ли је Запад умијешан. „Када сам студирала у Сједињеним Државама, главно правило је било: ‘Не боцкај руског медвједа’. Шта тачно ради Запад данас, рекла је она. Руски медвјед је један од заштитних знакова Русије и симбол руске величине и моћи.

Бутина, која је провела 15 мјесеци у америчком затвору јер је дјеловала као нерегистровани руски агент, а сада је посланик владајуће партије Јединствена Русија, рекла је да је напад на Русију акт „међународног тероризма“ јер је нападнута цивилна инфраструктура.

- Они покушавају да побољшају своју репутацију проливањем крви војном силом и тероризмом, то није начин на који се преговара, рекла је Бутина.

- Наш одговор треба да буде на војном пољу, што подразумијева протјеривање украјинских снага данас и пребацивање одговорности на оне који су заиста одговорни за форсирање и ескалацију овог сукоба, а то је Запад, рекла је Бутина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана