Нијемац држао супругу 12 година затворену у кући

Срна
Foto: Дојче Веле

ПАРИЗ - Њемачки држављанин ухапшен је у Француској због сумње да је мучио, силовао и држао затворену своју супругу у њиховој кући у Форбаху, у источној Француској, а супруга је рекла полицији да је била у затвору од 2011. године, саопштило је данас тужилаштво.

Жена стара 53 године, такође Њемица, пронађена је полугола обријане главе када је полиција ушла у спаваћу собу у стану. Она је искористила телефон у стану да позове њемачку полицију, која је заузврат контактирала француску полицију, рекао је новинарима тужилац Оливије Глејди.

“Муж је приведен”, рекао је он и додао да полиција анализира оптужбе за затварање, силовање, мучење и “варварска дјела” које је наводно починио против своје супруге.

Полиција у Мецу, која води истрагу према француским медијима, одбила је да коментарише случај и упутила је медијске упите тужилаштву.

Глејди је рекао да је 55-годишњи муж рекао полицији да му жена болује од неодређене болести. Тужилац је рекао да муж није познат француским властима као и да жена није у добром здравственом стању.

Он је додао да је муж био незапослен и да је раније радио у њемачкој индустрији.

Он је одбацио писање француских медија да се у стану налазе металне шипке које су кориштене за затварање супруге, рекавши да су те решетке заправо кориштене да би се осигурало да девет мачака овог пара не побјегне.

Према његовим ријечима, није било трагова крви или насиља када је полиција пронашла жену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана