Нигеријски суд осудио кинеског држављанина на смрт због убиства девојке

Танјуг
Нигеријски суд осудио кинеског држављанина на смрт због убиства девојке

АБУЏА - Нигеријски суд данас је осудио кинеског држављанина, Френка Генг-Куангронга на смрт, након што га је прогласио кривим за убиство своје дјевојке, рекао је владин званичник за АП.

Генг-Куангронг се пред локалним судом у држави Кано на северу Нигерије изјаснио да није крив.

"Ово је сигнал да свако ко долази у неко друштво треба да буде спреман да се придржава постојећих закона тог друштва“, рекао је комесар за правосуђе државе Кано Харуна Дедери.

Генг-Куангронг је оптужен да је у септембру 2022. године ножем избо своју девојку, 22-годишњу Умукулсум Сани, а поједини локални медији су објавили да је тај акт почињен у самоодбрани.

Он има рок од три месеца да се жали на казну нигеријском Апелационом суду. Како наводи АП, смртне пресуде због убиства су уобичајене у Нигерији и понекад укључују странце, а један Данац је 2022. године осуђен на смрт вешањем због убиства своје жене и ћерке.

Међутим, погубљења се ретко дешавају јер захтевају одобрење гувернера нигеријских држава, а према Инибехе Ефијонгу, адвокату за људска права, потписана су само два налога за смртне казне од 1999. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана