Нигеријa: Наоружани нападачи насумично пуцали на људе на пијаци, 21 особа убијена

ГС
Foto: Илустрација

КАДУНА - Наоружани нападачи убили су данас 21 особу и киднаповали непознат број њих у Кадуни, сјеверозападној држави федерације Нигерије.

Нападачи су насумично пуцали на људе на пијаци села Мадака, а затим су киднаповали непознати број жена и дјеце, преноси Ројтерс.

– Нису се ту зауставили, већ су наставили да пале продавнице и возила, као и клинику у близини – рекао је очевидац Абдулаганију Алију.

Напад се десио послије масовног киднаповања овог мјесеца када су наоружани нападачи на мотоциклима отели више од 280 ђака у граду Курига.

Стотине људи је киднаповано посљедњих година у Нигерији, посебно на сјеверозападу земље, а групе које врше отмице на сјеверозападу одвојене су од милитантне исламистичке групе Боко Харам на сјевероистоку Нигерије, иако је било информација да су повремено можда радиле заједно, наводи ББЦ.

У Нигерији је, у покушају да отмице буду спријечене, 2022. усвојен закон према којем је плаћање откупа злочин и за то је предвиђена затворска казна од најмање 15 година, али до сада нико није ухапшен по том основу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана