Невријеме у САД: Пет мртвих, стотине хиљада људи остало без струје

ГС
Невријеме у САД: Пет мртвих, стотине хиљада људи остало без струје

ЊУЈОРК - Најмање пет људи је погинуло након што је снажна олуја довела до опасних поплава и омела путовања на источној обали САД, што је довело до нестанка струје у стотинама хиљада домова и фирми на сјевероистоку, уз ниске температуре и концентрисане сњежне падавине, јавља CNN.

Олујни систем је ударио источну обалу, због чега су настрадали мушкарац у Пенсилванији и жене у Јужној Каролини и Њујорку - сви у 70-им годинама - након што су њихова возила потопљена у воду, извијестили су званичници.

Додатна два смртна случаја пријављена су у Мејну и Масачусетсу.

Обилне падавине изазвале су поплаве које су “прогутале” аутомобиле, заробиле возаче на поплављеним путевима у Њу Џерсију и Конектикату и довеле до акција спашавања у Њу Хемпширу и Мејну.

Данас су температуре широм сјевероистока пале за 15-20 степени, а очекује се да cће неки дијелови региона током ноћи достићи температуру испод нуле, што представља изазов за оне који су остали без струје.

Иако се олуја помјерила у Канаду и падавине су се углавном смањиле на сјевероистоку, утицаји ће се задржати у Новој Енглеској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана