Невријеме у САД - Најмање 28 жртава у држави Њујорк

Срна
Невријеме у САД - Најмање 28 жртава у држави Њујорк

ВАШИНГТОН - Најмање 28 људи погинуло је у зимском невремену у држави Њујорк, на западу САД, док невријеме и даље траје у већем дијелу Сјеверне Америке.

Званичници су саопштили да су људи на неким мјестима остали заробљени у својим аутомобилима дуже од два дана и да је ово, највјероватније, највећа олуја која се памти у овој генерацији. Метеоролози су упозорили да ће током дана пасти додатна 23 центиметра снијега, пренио је Би-Би-Си.

Олуја је захватила подручје од Канаде до мексичке границе и у претходних неколико дана однијела укупно 56 живота. Предсједник САД Џозеф Бајден одобрио је федералну помоћ за државу Њујорк и рекао да ово није крај олује, те да ће земља тек осјетити њен “пун удар”.

Гувернер Њујорка Кери Хочул изјавила је да град Бафало изгледа као “ратна зона” и да многа возила служби за хитне интервенције не могу да стигну до најтеже погођених области јер су и сама заглављена.

Зимски циклон, који настаје када ваздушни притисак падне, пореметио је саобраћај широм САД, а авиопревозници су отказали хиљаде летова.

Метеоролози наводе да ће олуја попустити у наредних неколико дана, али и даље савјетују грађанима да не крећу на пут ако то није неопходно. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана