Невријеме у Авганистану: Најмање 40 особа погинуло, повријеђено 350

Танјуг
Невријеме у Авганистану: Најмање 40 особа погинуло, повријеђено 350

У обилним кишама на истоку Авганистана настрадало је најмање 40 особа, а повријеђено је око 350, саопштили су данас талибански званичници.

Портпарол Министарства јавног здравља Шарафат Заман Амар потврдио је да је 40 људи погинуло у невремену у понедјељак и да је 347 повријеђених превезено на лијечење у регионалну болницу у Нангархару из Џалалабада, главног града провинције Нангархар, и оближњих округа.

Међу жртвама је пет чланова породице, који су погинули када се срушио кров њихове куће у округу Сурх Род, рекао је портпарол провинције Седикулах Кураиши.

Повриеђена су још четири члана ове породице, преноси АП.

Око 400 кућа и 60 електричних стубова уништено је широм провинције Нангархар, додао је Кураиши.

Струја је прекинута у многим областима, а комуникације у граду Џалалабаду биле су ограничене, док се комплетна штета још увек процјењује. Одвојено, авганистански медији су извијестили да је најмање 17 људи погинуло, а 34 повређено када се аутобус преврнуо у на главном аутопуту који повезује Кабул и Балк у сјеверној провинцији Баглан раније јутрос.

Узрок несреће још увек није познат, али у Авганистану често долази до сличних инцидената усљед лошег стања на путевима и неопрезне вожње, наводи АП, преноси Тањуг.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана