Невријеме паралисало Италију: Пијавица носила све с плаже, човjек нестао у бујици

Г.С.
Foto: Јаху Њуз

ТОРИНО - Снажна олуја погодила је италијанску регију Пиемонте и узроковала поплаве које су причиниле велику штету.

Вода је поплавила улице Торина, Вал ди Суса и Вал Цисонеа. Поплавила је река Герардо због чега се у засеоку Ђордани срушио мост који су затрпале стијење и камење.

Према првим информацијама, у засеоку Комбе одсјечено је двадесетак људи. Река се излила и у граду Бусолену прекинувши саобраћај на државном путу због чега је изоловано око тридесетак људи.

У близини Торина нестао је мушкарац (58) чији је трактор однела речна бујица. За њим трагају ватрогасци, а спасавање отежава лоше вријеме. 

С обале, до које води земљани пут који је сада пресјекла вода, види се возило које је преврнуто у кориту реке и вири из мутне воде, преноси Телеграф.

Снажан пљусак с кратким, али јаким ударима ветра погодио је Бари, изазвавши поплаве и прекид саобраћаја. Подвожњак у центру града и железнички подвожњак поплављени су и затворени су за саобраћај. Муње су узроковале неколико минута замрачења у центру града.

У Венецији је поново проблеме стварала плима. Трг светог Марка је под водом, а није се активирао систем брана Мосе, па су се огласиле сирене за узбуну. Осим тога, грађани су добили и СМС поруке упозорења на опасност од поплава.

Сталне кише у Милану узроковале су пораст нивоа неколико река. Ријека Ламбро прешла је 2,60 метара па су евакуисана два дома за старије. Насеље Понте Ламбро поплављено је јер је река ушла у канализацију.

Ватрогасци су морали да интервенишу како би спасили људе из четири аутомобила која су заробљена у поплављеном подвожњаку, а једна од интервенција ватрогасаца у четвртак било је и спасавање људи на броду.

Ветар од преко 100 км/х у Ђенови и јака киша у западној Лигурији обарали су стабала и рекламне паное Многа подручја су поплављена.

У Тоскани је снимљена пијавица која носи лежаљке и сунцобране на плажи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана