Невјероватан снимак посљедњих тренутака убијеног лидера Хамаса (ВИДЕО)

ГС
Невјероватан снимак посљедњих тренутака убијеног лидера Хамаса (ВИДЕО)

ТЕЛ АВИВ - Израелски званичници, безбједносне службе и Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су у четвртак да је у операцији израелских снага у Рафи, у јужном појасу Газе, убијен Јахја Синвар, једини преостали лидер Хамаса.

Њега сматрају углавном одговорним за планирање крвавог упада бораца и палестинске групе коју подржава Техеран у Израел 7. октобра прошле године, масакра који је услиједио и киднаповања више од 200 људи, од којих су многи и даље у заточеништву.

Израел је након напада покренуо осветничку војну операцију у Појасу Газе.

Израелци су, након што је потврђено да је Синвар мртав, објавили невјероватан снимак посљедњих тренутака шефа Хамаса. Када су открили да се неко налази у порушеној згради, ИДФ је послала дрон да сними о коме се тачно ради. Оно што је камера ухватила је невјероватно – повређени Синвар седи повређен у фотељи и покушава да гађа дрон штапом, док је истовремено сједио на софи с озбиљном повредом руке, из које је обилно крварио.

Синвар је убијен у Гази, како је саопштила Израелска радиодифузна агенција, у операцији која га је циљано елиминисала у области Тел ал-Султан у Рафи. У овој операцији учествовале су јединице падобранаца, Батаљон 450 и Кфир јединица.

Израелски медији објавили су фотографију Синваровог тијела окруженог војницима унутар зграде. Тијело је идентификовано захваљујући истражиоцима који су га раније испитивали током његовог боравка у затвору у Израелу, а потврду идентитета пружили су ДНК тест и анализа зуба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана